Despre noi

Povestea Noastră

Era o zi de vară este ceea ce orice elev român ar zice, din reflex, când i s-ar cere să scrie o compunere pentru o notă de 10; Şi brusc s-a trezit din vis e scăparea oricui atunci când îi e lene să continue deznodământul, dar vrea să justifice de ce Antonel era urmărit de monştri. Celebrul carneţel cu „expresii frumoase” este ingredientul final care garantează succesul. E timpul să se creeze o alternativă la educaţia clasică, unde stăpân e catalogul şi călău, nota. Și TeachU asta își propune.

Unde și când?

TeachU a luat naștere în cadrul competiției ReForm, în 2017, parte a programului Creatori de Viitori, care le oferă tinerilor cu performanțe în diverse domenii din România și Republica Moldova șansa de a se pune în pielea unui antreprenor și de a veni cu o idee prin care să rezolve o problemă sau să satisfacă o nevoie remarcată de ei la nivel social.

Cine?

Echipa numărul 8, redenumită ulterior Alta Avis, alcătuită din 10 tineri – parte a sistemului de educație din România. Ne găsiți în secțiunea Echipa, pentru mai multe informații despre fiecare membru.

De ce?

Uneori informațiile oferite la școală nu sunt suficiente, nu sunt explicate destul de bine sau pur și simplu nu ating subiecte ce i-ar putea interesa pe elevi (programa școlară e exhaustivă în ceea ce privește unele domenii și săracă în cazul altora). Dacă din motive obiective sau subiective preferi să nu apelezi la sistemul clasic de meditaţii, nu e chiar sfârşitul lumii, ci începutul unei experienţe marca TeachU.

Cum?

Conceptul proiectului de faţă este simplu: cei care ştiu mai multe despre ceva îi pot învăţa pe cei care îşi doresc să afle informaţii despre acelaşi lucru. Doar că nimeni nu trebuie să se rezume doar la una din cele două ipostaze, deşi poate să o facă şi să se răzgândească oricând. Ţinta este partea aia de educaţie care nu e un drept/obligaţie constituţională, ci pe care o poţi controla aproape integral şi care stă în responsabilitatea ta. TeachU e un alt fel de auxiliar şcolar pe care nu-l vei găsi în librărie.

Cu ce scop?

Scopul nostru este, în mod evident, acela de a contribui la o educație cât mai completă şi de a-i ajuta pe cei care îşi doresc să o obţină, dar şi crearea unei comunităţi în care oamenii sunt dispuşi să îşi folosească pregătirea, cunoştinţele şi pasiunea pentru anumite domenii în beneficiul altora, încurajarea voluntariatului şi a implicării sociale.

Echipa

Gabriela Oprea

Studentă
University of Oxford

Adrian Tofan

Student
Universitatea Babeș-Bolyai

Andrei Popa

Student
University College London

Teodora Pariza

Student
Leiden University College The Hague

Bianca Silivășan

Studentă
Universitatea Babeș-Bolyai

Cătălin Panțiru

Student
Universitatea A.I. Cuza, Iași

Sebastian Pintilie

Student
UMF Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca

Tudor Vasiliu

Asociația 11even

Alexandra Diaconița

Studentă la Master la Facultatea de Litere din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Sandu Erhan

Student la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, facultatea de informatică

Mara Bozdog

Studentă la College of Arts and Law, University of Birmingham

Andrei-Cătălin Popa

Student la fizică la University College London, Anglia

Cătălin Panțiru

Elev la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava

Valeria Covalciuc

Elevă la Liceul Academiei de Științe a Moldovei

Gabriela Oprea

Studentă la chimie la Universitatea Oxford, Anglia

Daria Turculeț

Studentă la chimie la Universitatea Oxford, Anglia

Bianca Silivășan

Studentă la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Oana Șerbana

Elevă la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova