Despre noi

Povestea Noastră

Era o zi de vară este ceea ce orice elev român ar zice, din reflex, când i s-ar cere să scrie o compunere pentru o notă de 10; Şi brusc s-a trezit din vis e scăparea oricui atunci când îi e lene să continue deznodamântul, dar vrea să justifice de ce Antonel era urmărit de monştri. Celebrul carneţel cu „expresii frumoase” este ingredientul final care garantează succesul. E timpul să se creeze o alternativă la educaţia clasică, unde stapân e catalogul şi călău, nota. Și TeachU asta își propune.

Unde și când?

TeachU a luat naștere în cadrul competiției ReForm, în 2017, parte a programului Creatori de Viitori, care le oferă tinerilor cu performanțe în diverse domenii din România și Republica Moldova șansa de a se pune în pielea unui antreprenor și de a veni cu o idee prin care să rezolve o problemă sau să satisfacă o nevoie remarcată de ei la nivel social.

Cine?

Echipa numărul 8, redenumită ulterior Alta Avis, alcătuită din 10 tineri – parte a sistemului de educație din România. Ne găsiți în secțiunea Echipa, pentru mai multe informații despre fiecare membru.

De ce?

Uneori informațiile oferite la școală nu sunt suficiente, nu sunt explicate destul de bine sau pur și simplu nu ating subicte ce i-ar putea interesa pe elevi (programa școlară e exhaustivă în ceea ce privește unele domenii și inexistentă în cazul altore). Dacă din motive obiective sau subiective preferi să nu apelezi la sistemul clasic de meditaţii, nu e chiar sfârşitul lumii, ci începutul unei experienţe marca TeachU.

Cum?

Conceptul proiectului de faţă este simplu: cei care ştiu mai multe despre ceva îi pot învăţa pe cei care îşi doresc să afle informaţii despre acelaşi lucru. Doar că nimeni nu trebuie să se rezume doar la una din cele două ipostaze, deşi poate să o facă şi să se răzgândească oricând. Ţinta este partea aia de educaţie care nu e un drept/obligaţie constituţională, ci pe care o poţi controla aproape integral şi care stă în responsabilitatea ta. TeachU e un alt fel de auxiliar şcolar pe care nu-l vei găsi în librărie.

Cu ce scop?

Scopul nostru este, în mod evident, acela de a contribui la o educație cât mai completă şi de a-i ajuta pe cei care îşi doresc să o obţină, dar şi crearea unei comunităţi în care oamenii sunt dispuşi să îşi folosească pregătirea, cunoştinţele şi pasiunea pentru anumite domenii în beneficiul altora, încurajarea voluntariatului şi a implicării sociale.

STAFF

Echipa

Gabriela Diana Oprea

Gabriela Diana Oprea

Studentă la chimie la Universitatea Oxford, Anglia

Numele meu e Gabriela şi sunt definită de trei mari pasiuni: ştiinţa, literatura şi oamenii. Ştiinţa mea preferată e chimia, scriitorul meu preferat e Dostoievski, iar oamenii mei preferaţi sunt cei care nu încep să se arate plictisiţi în pragul unei conversaţii despre primele două. Asta pentru că îmi place să discut despre idei puţin mai mult decât îmi place să citesc despre ele şi iubesc oamenii pentru că ei pot face asta, pentru că pot concepe idei noi şi pot să îi inspire pe alţii. Astfel de persoane sper să ajung să întâlnesc prin intermediul TeachU, pentru că nimic nu e mai fascinant decât curiozitatea umană şi nimic nu e mai nobil decât a putea ajute pe alţii să şi-o satisfacă.

Andrei-Cătălin Popa

Andrei-Cătălin Popa

Student la fizică la University College London, Anglia

Mă numesc Andrei-Cătălin. Sunt un om căruia îi place să își ocupe mereu timpul liber și să cunoască persoane noi. Fie că voluntariez, joc handbal, mă plimb cu metroul sau merg prin parcuri, încerc să îmi petrec ziua într-un mod cât mai plăcut posibil. Când nu sunt la cursuri, pot fi găsit lucrând în bibliotecă, ținând serate astronomice la Observatorul universității, implicându-mă în diversele activități cu publicul desfășurate de facultatea mea sau organizând ateliere prin care studenții pot să descopere mai multe despre domeniul STEM.
Mergând pe principiul că toți merităm o șansă, sper ca toți cei care vor folosi TeachU să regăsească în acest proiect o nouă șansă la educație.
Alexandra Diaconiţa

Alexandra Diaconiţa

Studentă la Master la Facultatea de Litere din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași

Încă din perioada liceului am participat la diferite proiecte, însă “Creatori de viitor” este cel care m-a ajutat să mă dezvolt cel mai mult. Sunt o persoană ambițioasă, plină de energie, care-și dorește ca prin TeachU să lase o amprentă în comunitate. See you soon, guys!

Daria Turculeţ

Daria Turculeţ

Studentă la chimie la Universitatea Oxford, Anglia

Mă numesc Turculeţ Daria și sunt studentă la Universitatea Oxford din Anglia . Am fost olimpică naţională la chimie încă din clasa a 7-a şi întotdeauna mi-am dorit să împărtăşesc informaţiile pe care le dobândesc cu cei care nu au aceleaşi oportunitaţi ca mine. Astfel, m-am implicat în echipa care a pus bazele acestui proiect şi îmi doresc să schimb ceva în modul în care elevii văd pregătirile şi învăţatul. Motto-ul meu în viaţă este “schimbarea începe cu tine”.

Valeria Covalciuc

Valeria Covalciuc

Elevă la Liceul Academiei de Științe a Moldovei

Mă numesc Covalciuc Valeria și sunt din Republica Moldova. Mă pot caracteriza ca o fire organizată și perseverentă. Sunt o mare iubitoare de călătorii, istorie, apusuri, lectură și fotbal. La fel sunt pasionată de voluntariat și dezbateri. A fost o provocare plăcută să particip alaturi de tineri români la evenimentul Creatori de viitor, care ne oferă șansa să fim schimbarea pe care vrem să o vedem in lume.

Mara Bozdog

Mara Bozdog

Studentă la College of Arts and Law, University of Birmingham

Hei, sunt Mara și mă consider o persoană open-minded, deschisă și pregatită să îmbrățișez noul și schimbarea. Sunt ambițioasă, muncitoare, perseverentă, dar și perfecționistă. Sunt energică, curioasă, îmi place să mă implic, îmi place să accept provocări noi și să experimentez în afara zonei mele de confort. Îmi place să cunosc oameni noi și sa creez prietenii, deși sunt o fire introvertiă, care gasește pace in solitudine. Întotdeauna am fost o visătoare, o fire foarte optimistă care încearcă să vadă partea plină a paharului pentru a ma înconjura astfel cu o atmosferă plăcută și liniștitoare în orice situație. Îmi place să cred că ca posed calitățile unei firi care luptă pentru lucrurile în care crede. De asemenea, sunt asertivă, dezinvoltă, naturală cu cei din jur și spun ceea ce îmi trece prin mint, o calitate – în opinia mea – care nu m-a ajutat întotdeauna cu cei din jur, dar datorită ei am reușit să găsesc pace spirituală și astfel am ajuns persoana care sunt astăzi. Valorez integritatea pentru că este busola după care îmi ghidez eu viața. Pot fi încăpățânată, sfătoasă, dar întotdeauna confidentă în mine însăm, în forțele mele și mândră de morala, valorile și etica pe care am ales sa le urmez. Cel mai important, consider că cel mai frumos lucru la o persoana este zâmbetul, consider că în orice persoana există ceva frumos și special, de aceea îmi place să mă concentrez pe calitățile oamenilor, nu pe defectele lor; sunt o fire iubitoare, înțelegătoare și dornică, care caută fericirea în lucrurile mici și se simte împlinită când creează zâmbete pe fețele celorlalți. Îmi place să râd, să mă distrez, să accept orice oportunitate, să trăiesc viața la maxim și să creez amintiri demne de pus în cărți.

Bianca Silivășan

Bianca Silivășan

Studentă la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Sunt în clasa a XII-a şi am 17 ani. Dintre materiile școlare sunt pasionată de chimie şi acest lucru doresc să il fac şi mai departe. În timpul liber (pe care nu prea îl mai am în ultimul timp) sunt genul de persoană care își găsește mereu ceva de făcut, începând de la lucruri hand-made şi până la a ţine un Bullet Journal. Îmi place să citesc şi sunt mereu în căutare de cărți noi, de preferabil cu acțiune şi/sau fantasy.

Motivul pentru care m-am implicat în acest proiect este existenţa unui număr foarte mare de elevi ce nu înțeleg lecţia în timpul orei şi ezită să meargă şi să întrebe profesorul/profesoara din diferite motive. Toată lumea are dreptul la educație şi vreau să ajut lumea să crească, chiar dacă prin paşi micuți, fiecare la timpul lor. Acesta este primul pas mare.

Oana Şerbana

Oana Şerbana

Elevă la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova

Bună! Eu sunt Oana, îmi plac mineralele, ciclismul, animalele (nu insectele) și muzica. O pasiune deosebită am pentru chimie și voluntariat, care, împreună cu principiul meu de a da înapoi cel puţin tot ajutorul pe care l-am primit, fac din TeachU o inițiativă ce îmi e tare dragă!

Sandu Erhan

Sandu Erhan

Student la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, facultatea de informatică

Sunt Erhan Sandu, am 19 ani şi sunt din oraşul Orhei, Republica Moldova. Pasiunea mea este voluntariatul, pe care îl practic deja de 3 ani, această dorinţă mă aduce şi în acest proiect, TeachU. Am ocupat locul 3 la olimpiada republicană de Geografie şi locul 2 la cea de engleză. Lectura suplimentară şi activităţile extraşcolare mă ajută să devin tot mai bun inclusiv în domeniile date, de aceea aş si dori să impartăşesc aceste cunoştinţe cu semenii care într-adevăr au nevoie.

Ionuţ Cătălin Panţiru

Ionuţ Cătălin Panţiru

Elev la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava

Salutări! Numele meu este Panțiru Cătălin, deși toata lumea imi spune Panți, am 18 ani si sunt din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Pentru mine educația a fost și este cel mai important aspect al vieții mele, fie ea formală sau non-formală. Pasionat de sociologie, drept, politică și un avid membru al comunității de dezbateri academice din România, am convingerea că o societate cu un nivel de educație ridicat este o societate prosperă, astfel că tind să cred ca TeachU este un pas spre a atinge noi culmi în domeniul educației. TeachU este absolut grozav pentru că oferă oportunitate de a valorifica resursa umană pe care o avem într-un mod în care actualul sistem de învățământ nu a reușit să o facă. Un proiect de la tineri pentru tineri, TeachU este despre a susține educația și atunci când instrumentele tradiționale au eșuat, despre a oferi mai departe ceea ce și noi am primit la un moment dat, despre reciprocitate, ceva caracteristic spiritului Champions United, un eveniment unde se întâmplă numai lucruri de succes!

Adrian Tofan

Adrian Tofan

Student la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Îmi puteți spune Adi, numele meu complet e mai sus pentru situații mai oficiale. Încă din școala generală mă fascina ideea de a explica. De atunci nu am făcut altceva decât să aflu mai multe în speranța de a transmite mai departe prin stilul propriu. Parte din experiența și rezultatele de până acum îmi dau încrederea de a fi meditator și de a trata fiecare problemă cu atenție, de la trivialități la avioane. Vă aștept cu entuziasm și sper să îndrept orice nelămurire aveți!