academie sf [At: EMINESCU, P. 230 / A și: (înv) ~demie / Pl: ~ii / E: lat academia, ngr αϰαέμια] 1 Școală de învățământ superior. 2 (Pex) Așezământ școlar privat în care se aprofundează unele arte sau meșteșuguri. 3 Instituție superioară a cărei menire este dezvoltarea științei și culturii unei țări.

Încă de la apariția ei, platforma TeachU s-a impus în rândul tinerilor ca o oportunitate deosebită de învățare. Selectați pe baza rezultatelor obținute, mentori lipsiți de interese pecuniare își dedică o parte din timp celor care doresc să știe mai mult la o anumită materie. Prin coagularea unei mase mari de elevi sau foști elevi cu performanțe deosebite, TeachU a devenit un loc pentru cei mai buni.

TeachU i-a format și îi formează în continuare pe cei care fac parte din acest proiect, confirmând încă odată validitatea spuselor lui Horațiu: ,,Omne tulit punctum qui miscuit utile dulci”, întrucât aici se poate învăța. Ce să înveți? Chimie, matematică, fizică, japoneză, arabă și multe altele, dar și cum să fii dedicat în ceea ce faci, cum să valorifici la maxim resursele pe care le ai la dispoziție, cum să relaționezi cu ceilalți și, în fine, cum să înveți. Pentru că cine altcineva ți-ar putea explica mai bine ce înseamnă să faci performanță decât un olimpic?

Mărturisesc că atunci când am aflat de TeachU prin intermediul comunității Romanian Science Festival, mi s-a părut o idee excepțională. De la prima meditație, pe care mi-a oferit-o Andrei Marin, m-a fascinat platforma și, în scurt timp, am decis să devin mentor. Aici am interacționat cu oameni deschiși, care sunt dispuși să ofere ajutor când sunt solicitați. În urma unui dialog pe care l-am purtat cu un membru al echipei, am început să predau matematică și limba română elevilor de gimnaziu. Țin să menționez că eu nu am rezultatele deosebite la olimpiade internaționale pe care le au Gabriela, Sebastian, Tudor și mulți alții și nu sunt genial, cum sunt, probabil, majoritatea mentorilor, însă mă simt onorat să fac parte dintr-o comunitate care are ca interes principal educația.

Aici învățăm, muncim, exersăm, evoluăm, încât cred că TeachU este o veritabilă academie a tinerilor, în variantă online.

Mihai Pălincaș, mentor și student pe TeachU