Bianca s-a pregătit pe TeachU pentru admiterea la medicină în Iași încă din primele săptămâni ale platformei. Acum, după ce admiterea a trecut, iar ea e mulțumită de rezultat, ne povestește experiența ei.

Anul acesta, am dat admiterea la medicină. Într-o zi, uitându-mă peste mesajele dintr-un grup de WhatsApp al celor ce dădeau și ei la medicină, am văzut unul care spunea despre aceasta platformă, TeachU. Se părea că o fată o descoperise și acum ne-o recomanda și nouă. Când am aflat despre ideea de la baza acestei platforme, curiozitatea mi-a fost stârnită imediat. Am accesat link-ul și am intrat pe site, dar încă nu puteam sa cred că e posibil așa ceva, că se oferă meditații gratis pentru cei dornici. Am văzut pe site că sunt mulți mentori, care ofereau meditații din o grămadă de domenii, fără să ceară nimic în schimb. M-am întrebat de mai multe ori dacă într-adevăr este așa sau dacă am înțeles eu greșit, căci mi se părea ceva uimitor și nu prea puteam crede că este adevărat. Întrucât chimia nu era tocmai preferata mea, mi-am zis că ar fi bine sa încerc sa iau niște meditații la această materie. Nu știam pe ce criterii ar trebui să aleg eu pe cineva, dar am văzut o fată pe profilul căreia scria că e la Oxford, Și primul gând a fost: cred că știe o grămadă de lucruri despre chimie. Apoi am văzut că părea prietenoasă și am ales-o pe Gabriela.

Ceva care pe mine m-a uimit în mod plăcut este atitudinea mentorului. Îmi amintesc că prima dată am făcut o programare, apoi am anulat-o, amintindu-mi că la ora aceea eram ocupată. Poate că nu aveam să îmi mai fac curaj să mă mai programez dacă mentorul nu îmi dădea mesaj, spunându-mi că a văzut că am încercat să îmi fac o programare. Am fost surprinsă de cât de interesată a fost și astfel am prins curaj și am întrebat mai multe detalii despre platforma, reprogramându-mă, de asemenea.

Am fost foarte emoționată înainte de meditații și nu știu sigur ce așteptări am avut. Speram doar sa fie bine. A fost bine. Mi-au plăcut foarte mult primele cuvinte ale ei, mi-au rămas cumva în minte. A spus despre faptul că ea vrea doar să-și împărtășească pasiunea, să le arate și altora frumusețea din ceea ce pe ea o pasionează atât de mult: chimia. Mi-a plăcut că mentorul a fost foarte deschis, că s-a pliat pe nevoile mele. Astfel, având materia în mare parte învățată, aveam nevoie de răspunsuri la reacții pe care nu le înțelegeam, la probleme cărora nu le dădeam de cap, la anumite goluri pe care nu reușisem să le umplu. Eu îi spuneam ce nu am înțeles, iar ea îmi explica. Astfel, in fiecare săptămână învățăm și lucram probleme, întrebând-o pe ea ce nu înțelegeam când făceam meditația. Era minunat momentul în care toată problema mea se sfârșea într-un A! Asta era! Un alt lucru care mi-a plăcut a fost flexibilitatea, faptul că programam meditațiile când puteam amândouă. Mi-a plăcut de asemenea cum meditatorul îmi explică lucruri complicate într-un mod simplu, dându-mi o privire de ansamblu asupra lucrurilor.

Îmi amintesc în mod deosebit de ultimă meditație, în care ea mi-a urat spor la examen. Eram într-o stare nu foarte buna, stresată și cu moralul la pământ, iar cuvintele ei au fost foarte frumoase și încurajatoare. E drăguț când cineva îți spune Am încredere în tine!, când simți că cel ce te învață are o relație apropiată cu tine și așteaptă împreună cu tine rezultatul.

În concluzie, ce să spun altceva decât Am intrat la medicină! E minunat că această dorință s-a îndeplinit, incredibil chiar. Și acum sunt momente în care nu îmi vine să cred. Verific de mai multe ori listele să fiu sigură că încă sunt acolo și când mă văd sunt încântată. Sper că nu visez, să mă ciupească careva!